Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Vodafone komt met elektronische simkaart

22 jun 2020
  •  
leestijd 1 minuten
simkaart930x520
Een elektronische simkaart die de plastic variant moet vervangen. Vodafone wil met deze nieuwe simkaart de laatste ontwikkeling van smartphones ondersteunen.
De zogeheten eSIM zit in de mobiele telefoon ingebouwd en bevat alle gegevens die het toestel nodig heeft om verbinding te maken met het netwerk. Steeds vaker kiezen toestelfabrikanten voor de zogeheten eSIM in plaats van de traditionele simkaart. 

Milieuvriendelijker

Volgens de directeur Consumentenmarkt bij Vodafone bespaar je door middel van de eSIM ruimte in de telefoon. Ook draagt een elektronische simkaart bij aan een schoner milieu doordat er geen plastic meer voor de simkaart nodig is, is het veilig omdat de sim van buiten niet toegankelijk is en kan de kaart eenvoudig worden overgezet naar een nieuwe smartphone.
Vodafone is niet de eerste provider die in ons land een eSIM aanbiedt. T-Mobile, Truphone, Simyo en Ubigi deden dit al eerder. Voorlopig blijft de reguliere simkaart ook gewoon beschikbaar voor smartphones. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!