Kassa

Vodafone heeft 4G-dekking rond

30-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vodafone_01.jpg
Vodafone heeft de landelijke dekking van zijn 4G-netwerk versneld afgerond. Dat maakte het telecombedrijf dinsdag bekend.
Zachte winter
In eerste instantie mikte Vodafone nog op een landelijk dekkend 4G-netwerk in 2015, maar door de zachte winter heeft Vodafone dat proces weten te versnellen. Op dit moment maken iets meer dan 1,1 miljoen Vodafoneklanten gebruik van 4G, is de geografische dekking 95 procent en loopt meer dan 40 procent van al het dataverkeer over het 4G-netwerk, aldus de onderneming.
Inmiddels is Vodafone ook 4G+ aan het uitrollen. 4G+ is een nieuwe, nog snellere mobiele technologie die in Amsterdam al leverbaar is. Het bedrijf wil vanaf april 2015 4G+ in 55 steden aanbieden.
Een toestel geschikt voor 4G+
Jan Jongeneel, bij Vodafone verantwoordelijk voor zogenoemde netwerkproducten, benadrukte dat 4G+ de volgende standaard in mobiele technologie gaat worden. Hij wees er wel op dat het netwerk van 4G+ in Amsterdam nu alleen nog maar beschikbaar is voor toestellen die het ondersteunen. ,,Dat is op dit moment slechts één toestel, van Samsung, maar de rest zal zeker volgen'', zo wist hij.
KPN sinds april 4G-netwerk
KPN, de grootste telecomaanbieder in Nederland, had in april van dit jaar al een landelijke dekking van zijn 4G-netwerk. De nummer 3 T-Mobile heeft naar verwachting eind dit jaar een dekking in alle grote steden en eind 2015 in heel Nederland. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!