Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vodafone bouwt grote back-up-centrale

23-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_vodafone_08.jpg
Vodafone bouwt in Eindhoven zijn eerste SuperSwitch, een netwerkcentrale die de gevolgen van grote storingen moet beperken. Dat maakte het telecombedrijf maandag bekend.
Zwaar beveiligde centrales
Vodafone gaat de komende jaren nog twee van dit soort grote, zwaar beveiligde centrales bouwen die als elkaars back-up fungeren. De drie centrales vervangen de 12 kleinere netwerkcentrales van het na KPN tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland. De SuperSwitch is in staat de capaciteit van andere centrales volledig over te nemen als die worden getroffen door een calamiteit.
Brand
De brand in april 2012 in de centrale in Rotterdam was voor Vodafone aanleiding om de gefaseerde uitvoering van het SuperSwitch-plan naar voren te halen. Door deze calamiteit konden veel Vodafone-klanten dagenlang niet bellen en internetten.
Duurzaam
De bouw van de centrale in Eindhoven neemt enkele maanden in beslag. De apparatuur wordt geplaatst in een bestaand pand. Vodafone wil de centrales zo duurzaam mogelijk laten opereren, bijvoorbeeld door de apparatuur te koelen met buitenlucht in plaats van met energieverslindende koelmachines. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!