Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VNO-NCW: 1,5 meterregel loslaten bij ingang toegangstesten

08-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
anderhalve meter 1,5 meter corona covid 1127

Vanaf mei kan de anderhalvemeterregel worden losgelaten in alle kroegen, scholen, theaters en overige locaties waar met een toegangstest wordt gewerkt. Dat stelt voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversorganisatie VNO-NCW in De Telegraaf.

Er zijn volgens Thijssen nog veel experimenten met sneltesten deze maand. Volgens de voorzitter kan dan vanaf volgende maand de anderhalvemeterregel worden losgelaten in ruimtes die toegankelijk zijn met een negatief testresultaat. Wel erkent ze dat sneltesten niet honderd procent waterdicht zijn. Kassa liet al eerder zien dat bepaalde sneltesten niet zo betrouwbaar zijn.

Nul risico bestaat niet

Voorzitter Thijssen wijst er echter af dat zoiets als 'nul risico' in het leven niet bestaat. Door de anderhalve meter los te laten kunnen meer mensen in een café en meer studenten in een collegezaal. "Als we straks massaal testen in het hoger onderwijs en er is nog steeds maar twintig procent van de studenten welkom, wat schiet je er dan mee op?"

Experimenten met toegangstesten

In samenwerking met de GGD en het ministerie van Volksgezondheid worden deze maand een aantal experimenten gedaan met toegangstesten in musea, theaters, kerkgebouwen, dierentuinen, horeca en casino’s. Ook zijn er tal van proeven op scholen en in bedrijven.

VNO-NCW: Testen kan 'bestrijdingsmiddel' zijn

Thijssen benadrukt dat testen een 'bestrijdingsmiddel' tegen corona kan zijn. "Het principe is dat je mensen iets leuks kunt laten doen door te testen én dat je mensen test die zich anders niet hadden laten testen en er zo mensen zonder klachten uithaalt die toch corona blijken te hebben." Volgens haar dringt de testsamenleving corona daarmee terug "en snijdt het mes aan twee kanten voor de economie en een betere virusbestrijding". ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!