Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VNG: alle gemeenteloketten blijven open

18-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemer_vrouw_16.jpg
Burgers hoeven woensdag niet bang te zijn dat ze voor dichte loketten komen te staan als gevolg van de acties van gemeenteambtenaren. Dat heeft een woordvoerster van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) gezegd.
'Geen last van acties'
,,De dienstverlening gaat gewoon door, er gaan geen loketten dicht. Paspoorten en rijbewijzen worden gewoon afgegeven, burgers krijgen hier geen last van'', aldus de VNG.
Manifestatie
Medewerkers van gemeenten leggen tijdens een landelijke actiedag het werk neer. Ze zijn boos omdat na ruim een jaar onderhandelen nog steeds geen goede cao-afspraken zijn gemaakt. Om hun eisen kracht bij de zetten, houden ze een manifestatie bij het jaarcongres van hun werkgever de VNG in Hendrik-Ido-Ambacht.
Volgens een woordvoerder van Abvakabo FNV gaan er woensdag zo'n 10.000 gemeenteambtenaren in staking, waaronder ook baliemedewerkers. Hij verwacht dat bij de manifestatie ,,een paar duizend'' ambtenaren komen opdagen.
Vuilnis
Voorafgaand aan de manifestatie legden medewerkers van de gemeentelijke buitendiensten van Amsterdam, Groningen en Utrecht drie dagen het werk neer. Die zijn verantwoordelijk voor het ophalen van vuil en afval in deze steden en het schoonhouden van de openbare ruimte.
De vakbonden willen een loonsverhoging van 2,5 procent in 2013 en 3 procent in 2014. Ook willen ze afspraken maken over werkgelegenheid. Tijdens de gesprekken kwam de VNG niet met concrete verbeteringen, zeggen de bonden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!