Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

VN maken app voor voedselhulp vluchtelingen

12 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
voedselvoorraad_03.jpg
Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties heeft woensdag een app uitgebracht waarmee het makkelijker moet worden geld te doneren voor voedselhulp aan vluchtelingen uit Syrië. Met de app Share the Meal kunnen donaties van 40 cent tot 146 euro worden gemaakt.
40 eurocent
Het geld wordt gebruik voor het voedselprogramma in de buurlanden van Syrië, zoals Jordanië. In de regio zijn ongeveer 4 miljoen mensen opgevangen die zijn gevlucht voor het geweld in Syrië. Volgens de VN kan een kind voor 40 eurocent een hele dag eten krijgen. Per jaar komt dat neer op 146 euro.
Share the Meal
Met de app Share the Meal, gemaakt door een Duitse ontwikkelaar, kunnen mensen snel geld storten via de betalingsdienst PayPal of met een creditcard. De app is verkrijgbaar voor iPhones en smartphones met Android. De Verenigde Naties hopen met de app genoeg geld op te halen om 20.000 Syrische kinderen in Jordanië een jaar van eten te voorzien.
ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!