Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vluchten naar Ierland geannuleerd door aswolk

04-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig2.jpg
KLM en Aer Lingus hebben vooralsnog drie gezamenlijke vluchten naar Dublin geannuleerd, omdat het Ierse luchtruim vanaf dinsdagmorgen gesloten is. Twee latere vluchten staan nog wel gepland voor vertrek.
Het Ierse luchtruim zal op zijn minst tot 14.00 dicht blijven. Volgens de autoriteiten is het niet veilig om te vliegen, omdat opnieuw vulkaanas uit IJsland richting het land drijft.
Om 17.15 uur staat de eerste vlucht die mogelijk wel doorgaat gepland. In de middag wordt besloten of het luchtruim weer open kan.
Aer Lingus lijdt weer onder aswolk De Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus heeft het operationele verlies over het eerste kwartaal vergeleken met een jaar geleden ongeveer gehalveerd tot 37,8 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.
De maatschappij kon nog niet zeggen hoeveel geld ze precies kwijt zal zijn aan vergoedingen voor gestrande passagiers als gevolg van de aswolk. Dat zal drukken op het resultaat over het tweede kwartaal.
Aer Lingus verwacht voor het tweede kwartaal in ieder geval 20 miljoen euro aan inkomsten te zijn misgelopen. Dinsdag was het luchtruim boven Ierland weer gesloten door hinder van as afkomstig uit de vulkaan in IJsland.
,,Het is ook nog onduidelijk of de vulkaanuitbarsting voor de langere termijn gevolgen heeft voor de reisplannen van passagiers'', aldus Aer Lingus. Bron: ANP

Meer over:

aswolk, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!