Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vliegverkeer lijdt onder nieuwe Franse staking

28-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Air_France_KLM_10.jpg
Stakingen hebben donderdag in Frankrijk opnieuw het trein- en luchtverkeer ontregeld. Een dag nadat het Franse parlement definitief had ingestemd met een verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd, werd er opnieuw actie gevoerd tegen de nieuwe pensioenwet.
Ongeveer 30 tot 50 procent van het aantal vluchten van en naar Franse vliegvelden kon geen doorgang vinden door een staking van luchtverkeersleiders. Ook een aantal treindiensten viel uit, maar de acties troffen de hogesnelheidstreinen minder dan voorgaande keren.
Ook luchtreizigers in Nederland ondervinden hinder van de actie. Luchtvaartmaatschappij KLM had al enkele vluchten geannuleerd. Ook loopt een aantal vluchten vertraging op van een tot drie uur, aldus een woordvoerster. Dat geldt met name voor vluchten naar Parijs, Toulouse en Marseille. Maar ook toestellen die over Frankrijk vliegen, kunnen hinder ondervinden.
ANP

Meer over:

staking, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!