Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vliegtuigen Air France-KLM flink voller

09-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klm air france 930x520
Air France-KLM heeft in september bij elkaar 8,9 miljoen reizigers vervoerd, bijna 5 procent meer dan een jaar eerder. De passagiersstroom groeide bij alle dochtermaatschappijen harder dan het stoelaanbod, waardoor de vliegtuigen een stuk voller zaten dan een jaar eerder. Vooral bij Air France verbeterde de bezettingsgraad sterk.
Bezettingsgraad
De Franse tak van de luchtvaartgroep vervoerde bijna 4,5 miljoen reizigers, 3,5 procent meer dan een jaar eerder. Zij legden bij elkaar 3,9 procent meer kilometers af, terwijl de capaciteit slechts 0,8 procent hoger lag. Dat zorgde voor een verbetering van de bezettingsgraad met 2,6 procentpunt naar 86,3 procent.
KLM
Bij KLM stapten 2,9 miljoen passagiers in, wat neerkomt op een groei van 6,4 procent. Doordat KLM met name op Europese bestemmingen groeide, nam het aantal gevlogen kilometers minder sterk toe, met 3,7 procent. Dat was voldoende om 90,1 procent van de stoelen te vullen, een verbetering van 1,4 procentpunt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!