Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vliegreizen nog steeds niet overal 'all-in'

21-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
15037.jpg
Hoewel de zogenaamde 'all-inprijzen voor vliegtickets al ruim een jaar verplicht zijn, blijven sommige reis- en luchtvaartmaatschappijen vage aanvullende kosten in rekening brengen.
De ANVR code reisaanbiedingen houdt in dat alle onvermijdelijke kosten opgenomen moeten worden in de prijs die in de advertenties staat. Brancheorganisatie ANVR en de vliegmaatschappijen hebben zichzelf deze code opgelegd, maar in veel gevallen houdt men zich daar dus niet aan.
Zo worden er nadat de consument al veel gegevens heeft ingevoerd, nog kosten berekend zoals: boekingskosten, dossierkosten, airline reservation fees, archiefkosten en verwerkingskosten. Hierdoor kan de prijs veel hoger uitvallen dan de prijs waarmee in eerste instantie geadverteerd wordt.
Er zijn ook partijen die zich netjes aan de regels houden. Deze onlineagenten zoals ATP, Expedia en ebookers worden ook gedupeerd door de bedrijven die zich niet aan de regels houden. Omdat de Reclame Code Commissie en de Consumenten Autoriteit niet adequaat optreden tegen de overtreders van de code, worden de partijen die zich wel aan de regels houden niet beloond voor hun goede gedrag.
In landen zoals Engeland en Frankrijk wordt er wel consequent opgetreden tegen reisorganisaties die de regels overtreden. Daar wordt de regels dan ook door elke aanbieder gerespecteerd.
Bron: Telegraaf.nl

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!