Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vliegmaatschappijen schrappen vluchten naar Italië

10-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegen vliegtuig cabine 1127
Ryanair schrapt al zijn vluchten naar Italië tot en met woensdag 8 april, waaronder die uit Nederland. Getroffen passagiers kunnen de kosten van hun tickets volledig vergoed krijgen. De maatregel wordt genomen vanwege de uitbraak van corona in Italië.
Ook Transavia vliegt minder op Italië. De prijsvechter vliegt tot en met het einde van de maand zeker niet naar Noord-Italië. Naar bestemmingen elders in Italië wordt door Transavia nog wel gevlogen, maar minder dan voorheen.
KLM liet eerder weten voorlopig niet meer te vliegen naar Milaan en Venetië. Net als bij Transavia geldt voor KLM dat op andere Italiaanse steden minder wordt gevlogen. Ook prijsvechter easyJet vliegt tot het einde van de maand minder naar Italië. Vluchten naar Noord-Italië zijn daarbij geannuleerd. EasyJet vloog normaliter vanaf Schiphol naar Milaan en Venetië.

187 miljoen minder reizigers verwacht in Europa

De Europese luchthavens krijgen door het coronavirus dit jaar tot 187 miljoen passagiers minder te verwerken. Dat verwacht brancheorganisatie ACI Europe. Directeur-generaal Olivier Jankovec heeft het over "een schok van ongekende omvang". De grootste klap valt in het eerste kwartaal.

De afname met 187 miljoen passagiers betekent een daling van 7,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De sector rekende voor de uitbraak van het virus op een groei van 2,3 procent. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!