Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vliegen werd populairder en goedkoper in 2013

13-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_vliegtuigbinnen.jpg
Luchtvaart was in 2013 aanzienlijk goedkoper dan een jaar eerder, terwijl luchtvaartmaatschappijen meer passagiers en vracht vervoerden dan in 2012. Dat meldde de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA dinsdag.
Groei
Volgens de nieuwste gegevens van de IATA lagen de kosten voor vliegreizen vorig jaar 7,4 procent lager dan in 2012. In totaal maakten ruim 3,1 miljard passagiers gebruik van de lagere prijzen, waarmee het personenvervoer via de lucht met ruim 5 procent groeide. Luchtvaartmaatschappijen vervoerden daarnaast via hun bijna 100.000 dagelijkse vluchten bijna 2 procent meer vracht dan een jaar eerder.
Grootste
De Verenigde Staten vormden onveranderd de grootste luchtvaartmarkt ter wereld en de Amerikaanse maatschappijen Delta Air Lines en Southwest Airlines vervoerden de meeste mensen. China Southern Airlines was het enige niet-Amerikaanse bedrijf in de top 5, die verder werd gevormd door United Airlines en American Airlines.
Drukte
De drukste internationale lijn was die tussen Hongkong en Taiwan (4,9 miljoen passagiers), gevolgd door Dublin-Londen en Jakarta-Singapore. Met 9,6 miljoen passagiers was de verbinding tussen Jeju en Seoul in Zuid-Korea de meest gebruikte binnenlandse vlucht.
Banen
Luchtvaart is volgens de IATA inmiddels goed voor 3,4 procent van de wereldeconomie. Daarbij zorgt de sector voor ruim 58 miljoen banen, terwijl meer dan een derde van alle internationaal verhandelde goederen via de lucht wordt vervoerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!