Kassa

Vleesverwerker Oss weerspreekt aantijgingen

21-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paard-2_06.jpg
Vleesverwerker Willy Selten uit Oss weerspreekt de beschuldigingen dat hij paardenvlees als rundvlees heeft verkocht. Er werd weliswaar paardenvlees gemengd met rundervet maar dat gebeurde eenmalig in opdracht van één buitenlandse slachter die het vlees niet eens heeft afgenomen.
Geen sticker rundvlees
Directeur Willy Selten heeft dat donderdag gezegd. ,,Er is nooit een sticker rundvlees op paardenvlees geplakt en zo naar buiten gegaan’’, bezweerde zijn jurist.
Gemengd vlees
Selten legde donderdag uit dat hij eigenlijk nooit paarden uitsnijdt, alleen voor deze speciale opdracht. In de loop van vorig jaar kwamen de paarden binnen. In oktober is hij gestopt met het mengen van vlees omdat de klant het niet kocht. Dat is ook de verklaring dat er geen verkoopfacturen zijn gevonden, aldus zijn jurist.
Er staat nu in een vrieshuis ongeveer 140.000 kilo gemengd vlees. Selten vreest dat hij het niet meer verkoopt. ,,Maar er is niks mis mee.'' Selten weerspreekt ook de beschuldiging dat de herkomst van het paardenvlees onbekend is. ,,Dat is apert onjuist’’, zei zijn advocaat.
Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie denkt dat het bedrijf paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees. De vleesverwerker wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.
Het is onbekend of er een verband is met de recente vondst van paardenvlees in Ierse hamburgers en Engelse diepvriesmaaltijden. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!