Kassa

'Vleesvervangers steeds beter'

25-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Vleesvervanger 930x520
Vegetarische burgers bevatten veelal net zoveel eiwit en ijzer als vlees, zegt de Consumentenbond.

AH en Goodbite scoren het best

De bond onderzocht volgens eigen zeggen 36 vegetarische burgers op eiwit-, ijzer- en zoutgehalte. ,,De ‘vers plantaardige burger’ van Albert Heijn scoort het best, gevolgd door de plantaardige bonenburger van Goodbite en de vegetarische hamburger van Garden Gourmet. Deze burgers zijn daarmee de meest volwaardige vleesvervangers uit de test'', aldus een woordvoerster.

Kwaliteit verbetert

Vooral de vegetarische burgers op basis van soja-eiwit zijn een volwaardig alternatief voor vlees, met gemiddeld 17 gram eiwit per 100 gram, aldus de bond. Ook met het zoutgehalte gaat het de goede kant op, al klopt de informatie op het etiket niet altijd. De smaak wordt er eveneens steeds beter op, maakte de bond op uit de reacties van een proefpanel.
De Consumentenbond berekende van elf vleesvervangers ook de duurzaamheid ten opzichte van vlees. ,,Het vervangen van gehakt en rundvleesburgers door vegetarisch gehakt en vegaburgers betekent vijf keer minder uitstoot van CO2 èn een factor 5 minder gebruik van land en water.'' ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!