Kassa

Vleesvervangers en foodiebags in Kassa Groen

25-02-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vleesvervangers-kassa-groen.jpg
We kijken of gasten het overgebleven eten in restaurants mee naar huis mogen nemen in een foodiebag. In de laatste uitzending neemt Kassa Groen ook vleesvervangers onder de loep. Wat zit er in vegaburgers, biokroketten en aanverwante producten? In het dilemma: is zelf je auto wassen of de wasstraat beter voor het milieu?
Restjes in restaurants meenemen?
In de horeca wordt jaarlijks 51.000 ton voedsel weggegooid. Een ontwerper bedacht daarom de Foodiebag waarin de restaurants de restjes mee kunnen geven aan hun klanten. We kijken of de gasten het overgebleven eten ook echt mee naar huis mogen nemen.
Vleesvervangers
De supermarkten liggen vol vleesvervangers. De een is gemaakt van soja, de ander van kikkererwten en weer anderen van melk en kaas.  We zetten ze op ’n rijtje.
's Nachts de cv omlaag
Nog een keer aandacht voor de nachttemperatuur van de centrale verwarming. We rekenen wat je in jouw huis kunt besparen door de thermostaat ’s nachts op 10 graden te zetten en geven nog meer stooktips.
Carnivoren maken de balans op
En de carnivoren , die 6 weken geen vlees aten maken de balans op. Voelen ze zich fitter, gaan ze minder vlees eten of hebben ze weer zin om een biefstukje te eten?
Emmertje sop of wasstraat?
En in de rubriek het dilemma: Wat is milieuvriendelijker je auto zelf met een emmertje sop wassen of in de wasstraat ?
Kassa Groen, dinsdag 26 februari om 19.20 uur op Nederland 2.
Alle uitzendingen terugkijken kan op deze pagina .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!