Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vlees Willy Selten mag niet worden verkocht

20-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees-slager_09.jpg
2 miljoen kilo vriesvlees van de verdachte vleesgroothandel Willy Selten mag niet worden verkocht voor menselijke consumptie. De rechter heeft dat vrijdag bepaald in een kort geding dat de curator van het failliet verklaarde bedrijf had aangespannen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Herkomst onduidelijk
De curator meent dat met het vlees niks mis is en kan worden opgegeten. De NVWA bleef dat verbieden omdat er bij Willy Selten meer vlees is verkocht dan ingekocht. De herkomst en kwaliteit van vlees zijn daarom onduidelijk, aldus de NVWA.
Risico voor voedselveiligheid
De rechter sluit niet uit dat bij de vleesgroothandel ongedocumenteerd, onveilig vlees is gemengd. ,,De veiligheid van de hele voorraad vlees staat daarom niet vast. Een risico voor de voedselveiligheid is in dit geval duidelijk aanwezig.''
Paardenvlees
Vleesgroothandel Willy Selten in Oss en twee directeuren worden verdacht van fraude omdat er 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zou zijn gemengd en als puur rundvlees zou zijn verkocht.
De voorraad vlees van het bedrijf ligt al maanden in vier vrieshuizen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!