Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vitamine-infuus of liever dagelijks groenten en fruit?

15-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
145 keer bekeken
  •  
vitamine
Een rage die uit Amerika is overgewaaid en nu ook in Nederland steeds meer bekendheid krijgt: Vitamine infusen. Bij verschillende klinieken kun je een vitamine infuus laten inbrengen waarbij een mix van vocht en vitamines direct in je bloedbaan wordt gespoten. Dit zou een ‘boost’ geven aan je gezondheid, of een kater als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Daar hangt wel een prijskaartje aan: Een half uur aan zo’n infuus kost je minstens 200 euro. Wetenschappers stellen dat de claims die gedaan worden over de effecten van dit soort vitamine infusen ongefundeerd zijn, en het lichaam erop gebouwd is om de benodigde vitamines gewoon uit voeding te halen. 
Wat vinden de mensen op straat van deze nieuwe manier van vitamines binnenkrijgen? Vitamine-infuus, of toch liever een dagelijkse portie groenten en fruit?
Kijk zaterdag Kassa! Hoe werkt zo'n vitamine-infuus precies? Hebben we het nodig? Bestaat er gevaar voor overdosering van bepaalde vitaminen? We zijn er zoals altijd om 19.05 uur op NPO1.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!