Kassa

Vitamine-infuus of liever dagelijks groenten en fruit?

  •  
15-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
vitamine
Een rage die uit Amerika is overgewaaid en nu ook in Nederland steeds meer bekendheid krijgt: Vitamine infusen. Bij verschillende klinieken kun je een vitamine infuus laten inbrengen waarbij een mix van vocht en vitamines direct in je bloedbaan wordt gespoten. Dit zou een ‘boost’ geven aan je gezondheid, of een kater als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Daar hangt wel een prijskaartje aan: Een half uur aan zo’n infuus kost je minstens 200 euro. Wetenschappers stellen dat de claims die gedaan worden over de effecten van dit soort vitamine infusen ongefundeerd zijn, en het lichaam erop gebouwd is om de benodigde vitamines gewoon uit voeding te halen. 
Wat vinden de mensen op straat van deze nieuwe manier van vitamines binnenkrijgen? Vitamine-infuus, of toch liever een dagelijkse portie groenten en fruit?
Kijk zaterdag Kassa! Hoe werkt zo'n vitamine-infuus precies? Hebben we het nodig? Bestaat er gevaar voor overdosering van bepaalde vitaminen? We zijn er zoals altijd om 19.05 uur op NPO1.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Karel.F
Karel.F16 mei 2019 - 15:06

Hollywood lifestyle.

Jean Festraets.
Jean Festraets.15 mei 2019 - 22:00

Beste,Vitaminnen gebruik. Bij mijn weten, waar ik al jaren op wacht:  heb ik  nog van geen enkele dokter één ideaal week menu voorgeschreven gezien dat aan al de nodige gezonde vitaminnen dat we moeten innemen per dag, tegen ge komen. Deze via eten innemen zal evengoed zijn dan overdreven zeer dure vitaminnen via inspuitingen. Met vitamines moet men oppassen, gezien de samenstellings sterkte enorm kunnen verschillen en men van twee vitamines: NIET TE VEEL mag innemen.Alhier zou een vermelding door een dokter van alle bestaande Vitamines met hun voor en nadelen alsook vermelding van hoeveel men er per dag mag van innemen: zeer wenselijk en welkom zijn, waarvoor dank: Vraag dit aan uw dokter .Mijn gedacht in verband met  warm middagmaal : bestaat uit 3 normaal grote aardappelen, 90 gram vlees en 250 gram groenten per dag. Daarbuiten:Morgen en Avondmaal uit Volkorenbrood met smeerboter en Confituur of wel Yoghurt met een WEINIG suiker. Drank: water, koffie, melk, één glaasje bier. fruit minstens één appel en een banaan ofwel een tweede appel ofwel een appelsien ofwel een kiwi per dag. Met vriendelijke groeten: Jean.

korenbloem2000
korenbloem200015 mei 2019 - 18:09

Aangezien ik beslist een maagzuurremmer moet gebruiken, vanwege o.a. een grote breuk in het middenrif, worden vitamines en mineralen door mijn maag en darmen niet goed opgenomen.Resultaat, chronisch ijzer, anderen mineralen en vitaminentekort. Slik me een ongeluk, helpt niet genoeg.Regelmatig al een ijzerinfuus.

reiner
reiner15 mei 2019 - 17:36

Wat een gekke wereld. Ik vind alleen mensen met opname stornis van vitamines wel een noodzaak ook ik heb vitamine k tekort en moet het elke dag slikken of via drank erg noodzakelijk mineralen. Reclames over vitamines moet verboden worden het zijn geen snoepjes 

marleenvanh
marleenvanh15 mei 2019 - 14:10

Nee waarom? Wanneer je goed (= plantaardig en af en toe een eitje) eet heb je al die idiote 'kunstgrepen' echt niet nodig!!

1 Reactie
Yvonne-909
Yvonne-90916 mei 2019 - 15:29

Beste Marleen, zo eenvoudig ligt het helaas niet altijd. Zeker als je veganistisch eet loop je grote kans op tekorten. Die zal je toch ergens vandaan moeten halen. Plantaardig eten is niet per definitie heel gezond.

ioannes
ioannes15 mei 2019 - 13:17

Gek? Welnee. A(s)merikaans en ja: dát is gekmakend - over een veel bredere linie dan voeldsel alleen.....

1 Reactie
mesjeu
mesjeu16 mei 2019 - 8:31

Snap A(s)merikaans niet.

temmetje
temmetje15 mei 2019 - 13:10

Telkens denk ik kan het nog gekker? En inderdaad, het kan nog gekker!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!