Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Visfabrikant krijgt 9000 reacties

09-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zalm2_01.jpg
Visfabrikant Foppen uit Harderwijk heeft bijna 9000 reacties gekregen van klanten wegens de salmonellabesmetting. Het ging om 5000 brieven en 3800 telefoontjes. Er komen nu haast geen nieuwe reacties meer binnen, aldus een woordvoerder van het bedrijf maandag.
Uitgeknipte codes
Van de briefschrijvers stuurde het merendeel (80 procent) de uitgeknipte code van hun gekochte product op, om geld terug te krijgen. Circa 10 procent meldde dat ze klachten hadden gekregen. Eveneens 10 procent van de briefschrijvers wilde steun betuigen aan de onderneming.
Informatienummer
Driekwart van de mensen die het informatienummer belden, wilde bevestiging dat het product dat zij hadden goed was. Besmetting met salmonella kan leiden tot onder meer koorts, diarree, misselijkheid, overgeven, buikkrampen, rillingen, spierpijn en hoofdpijn.
350 zieken
Volgens de laatste telling van het RIVM van vorige week zijn zeker 350 Nederlanders de afgelopen tijd ziek zijn geworden door de producten van Foppen. Alle besmette zalm en salades zijn inmiddels uit de winkels gehaald.
Besmetting
De besmetting komt vermoedelijk uit de Griekse vestiging van het bedrijf. Zowel de Nederlandse als de Griekse fabriek levert geen producten tot Foppen het onderzoek heeft afgesloten. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!