Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Visa wil contactloos betalen introduceren

24-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
visa_03.jpg
De Amerikaanse creditcardmaatschappij Visa ziet goede mogelijkheden om op korte termijn contactloos betalen te introduceren in de Nederlandse detailhandel, eventueel in de vorm van samenwerking met de OV-chipkaart. Dit zei directeur Michiel Wielhouwer van Visa donderdag op het congres 'Toekomst van het Betalingsverkeer' in Amsterdam.
Bij contactloos betalen hoeft de consument geen pincode in te toetsen bij het afrekenen, maar slechts zijn betaalkaart of mobiele telefoon tegen een kaartlezer aan te houden. Visa denkt dat dit het juiste moment is om het concept te introduceren, nu de benodigde apparatuur voor contactloos betalen in Nederland is geïnstalleerd.
Geschikt
94 procent van de Nederlandse betaalautomaten is al geschikt voor de internationaal gangbare EMV-chip. Die vervangt in het kader van het 'nieuwe pinnen' de oude pintechnologie, waarbij de kaart door een sleuf moet worden gehaald. De EMV-chip zit al in alle Visa-betaalpassen. Bovendien biedt de invoering van de ov-chipkaart in Nederland goede mogelijkheden om contactloos betalen snel op grote schaal toe te kunnen passen.
Succes
In Londen is contactloos betalen een groot succes, met dank aan de Oyster Card. Dit is een soort ov-chipkaart, die nu ook gebruikt kan worden voor betalingen. Vanwege het succes in Londen beschouwt Visa samenwerking met de ov-chipkaart als een interessante optie. ,,Het is zeker mogelijk dat dit binnenkort gebeurt'', aldus Wielhouwer.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!