Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Visa bereid tot verlagen kosten betalingen

26-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
visa-logo.jpg
Visa Europe heeft de Europese Commissie laten weten bereid zijn de kosten die het andere banken in rekening brengt voor de verwerkingen van betalingen met debetkaarten aanzienlijk te verlagen. Dat heeft EU-commissaris Joaquin Almunia (Concurrentie) maandag in Brussel bekendgemaakt.
Visa Europe heeft voorgesteld de kosten die het banken in rekening brengt voor betalingen met een debetkaart te beperken tot maximaal 0,20 procent van het aankoopbedrag. Almunia verwelkomt de bereidheid van Visa de tarieven te verlagen ,,Dit zal de efficiency van het Europese financiële systeem verbeteren ten gunste van consumenten en verkopers'', aldus de commissaris.
De verlaging komt er nadat de Europese Commissie Visa eerder had laten weten te overwegen een procedure te beginnen tegen Visa vanwege het berekenen van te hoge kosten aan banken. Debetkaarten zijn kaarten waarbij een betaling direct van het tegoed op een bankrekening worden afgeschreven, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de pinpas. Ook de zogeheten prepaidkaarten of vooruitbetaalde kredietkaarten die Visa in Nederland uitgeeft zijn een vorm van debetkaarten. Met die betaalkaarten kan men niet betalen indien er geen tegoed op de rekening staat. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!