Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VION erkent fout met biologisch vlees

06-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees-slager_08.jpg
Een onderdeel van vleesverwerker VION heeft in de zomer van vorig jaar 11.000 kilo varkensvlees ten onrechte verkocht als biologische ham. Het vlees is via supermarkten verkocht. Het bedrijf heeft dat vrijdag erkend na een recente melding van twee klokkenluiders. Het bedrijf biedt excuses aan en zegt dat procedures zijn aangepast om herhaling te voorkomen.
Encebe Vleeswaren
Het incident vond plaats bij Encebe Vleeswaren, een onderdeel van VION in Boxtel.
Gesjoemeld
VION raakte eerder dit jaar in opspraak omdat er gesjoemeld zou worden met vlees. Voormalig minister Hans Alders deed onderzoek maar kon geen bewijs vinden voor de bewering van tv-programma Zembla dat er structureel vlees werd omgekat tot keurmerkvlees.
Twee klokkenluiders
Via Omroep Brabant is Alders in contact gekomen met de twee klokkenluiders. Hij onderzoekt de nieuwe beschuldiging. Hij neemt de nieuwe kwestie zeer serieus. Het gaat ook volgens hem niet om een structureel probleem maar om een incident.
Supermarkt en consumenten
Albert Heijn laat weten 'overdonderd' te zijn door het nieuws. De partij 'biologisch' vlees is naast de Albert Heijn in de supermarkten van Plus en C1000 terechtgekomen. Volgens de klokkenluiders zouden door deze affaire 250.000 consumenten bedonderd kunnen zijn.
Kamervragen
Marianne Thieme van De Partij voor de Dieren heeft aangegeven kamervragen te willen stellen over het vlees. ANP/Omroep Brabant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!