Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Vijftigplussers dol op datingsites

19 mei 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
daten_930x520
Ouderen zijn massaal op vrijersvoeten op het internet. Van de vijftigplussers die actief zoeken naar een partner, maakt ruim 70 procent gebruik van datingsites of -apps, meldt De Telegraaf.
Populariteit
Internetkoppelaars als 50PlusMatch, Lexa en de datingapp Grindr zijn het populairst onder de grijzende populatie. Relatieplanet meldt zelfs dat het merendeel van de leden in de categorieën boven de veertig zit. Van de alleenstaanden die voor 1967 zijn geboren, staat circa de helft (48 procent) open voor nieuwe ’verkering’, de andere helft zegt happy single te zijn en wil dit graag zo houden. Mannen zijn happiger op een nieuwe relatie dan vrouwen.
Onderzoek
Dit blijkt uit het onderzoek ’Ouderen en Intimiteit’ onder een kleine 2000 Nederlanders ’op leeftijd’. Opdrachtgever Startpagina.nl constateert onder meer dat mannen naarmate ze ouder worden steeds minder belangstelling hebben voor leeftijdsgenoten: een kwart van de vijftigers acht vrouwen rond hun eigen leeftijd nog appetijtelijk, bij mannen van boven de zeventig is dat nog maar veertien procent. Vrouwen hebben minder moeite met leeftijdsgenoten.
Bron: Telegraaf/ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

bartbo
bartbo23 mei 2018 - 12:58

De beste manier om afspraakjes te maken is nog steeds de kroeg,bar,of hoe je het ook noemt.misschien wel ouderwets maar de meest praktische.

martindevlas
martindevlas23 mei 2018 - 10:13

Maak een afspraak om ergens heen te gaan of te doen met in het achterhoofd een leuke middag en een goed gesprek. Zo heb ik in de leegte na het overlijden van mijn vrouw goede weekenden gehad ook al kwam je er samen achter dat het niet klikte. Mijn 6e date was raak en ben nu 7 jaar heel gelukkig getrouwd. 

agapon
agapon22 mei 2018 - 20:01

ook hier is het goed oppassen voor oplichting. In de omschrijvingen staat soms de omschrijving entertainment hetgeen meteen inhoudt dat het hier oplichting is en om gaat. Voorbeeld is Instameet hier het geval gevonden dat een dame zich aanbood, na onderzoek (moet je altijd doen) bleek het elders te vinden te zijn  als porno actrice. te gaan die nota bene geen Nederlands sprak maar Franstalig> De teksten die steeds terug komen zijn steeds weer hetzelfde. Zo ook via marktplaats en dergelijke sites. Ook site waar de postcode bij stond en te vinden was. Onderzoek gedaan en tot de uiteindelijk conclusie gekomen dat ook hier sprake van oplichting is met alleen maar een doel geld en geldklopperij. Onderzoek gedaan naar overlijden van de man in de aangegeven gemeente, bleek in desbetreffende jaar totaal geen overlijden plaats te hebben gehad. Ook dat deze sites vaak  vanuit  het buitenland aangestuurd worden. Bij b.v. marktplaats wordt je doorgestuurd naar bepaalde websites en als die controleer blijkt dit in 99 % van de 
om oplichting te gaan en zeer dubieuze achtergrond hebben. Doel zichzelf verrijken en worden de berichten / correspondentie door iemand beantwoordt man/vrouw die niet overeenkomt met degene die zich aanbiedt. Belastingen worden niet betaald en gerechtelijk macht laat het toe. Hoe stop deze oplichting die gericht is op kwetsbare groepen. Komt U macho"s tegen die op een doel uit zijn m,an/vrouw laat ze links liggen daar komt nooit iets goeds uit. Een mens is niet gemaakt op alleen achter bepaalde delen van zijn lichaam aan te lopen. Gevolgen kunnen ook zjjn dat na b.v. 18 jaar ineens achter komt dat je een kleinkind hebt die verzwegen is.
Tip aan Kassa doe zelf eens onderzoek en stel het aan de kaak want het is belachelijk dat dergelijk praktijken strafloos worden toegelaten in dit land, waarbij mannen en vrouwen denken hun grote liefde te vinden maar in feite leeg gezogen worden.
Dus pas goed op wat U doet en is het te mooi om waar te wezen is het ook, laat niet je beurs leegplunderen. 
 

bmwadje1925
bmwadje192522 mei 2018 - 12:00

hoi hoi ik heb der hele goeie ervaringen mee , ik heb m,n tweede liefde daar leren kennen , en we zijn nog steeds heel gelukkig , DUSSSSSSSSSS .ENN we hebben der ook nog heel veel lieve vriendinnen aan over gehouden . waar we nog steeds contact mee hebben .

Kees de Coo
Kees de Coo22 mei 2018 - 10:11

Ik heb gemerkt dat je flink wordt belazerd hoor!! Het draait alleen om geld..

1 Reactie
mamamama
mamamama24 okt 2018 - 13:02

Jammer toch dat altijd weer en overal het "geld" een grote rol speelt. Maar je moet er ook niet te snel wat achter zoeken als iemand waarmee je date vraagt welk werk je doet of gedaan hebt. Je kunt n.l. ook ronduit zeggen dat je geen zin hebt om meteen over je professie te spreken.

heideveld
heideveld22 mei 2018 - 9:34

Heb gemerkt dat er vaak lacherig wordt gedaan als je vertelt dat je op datingsites zit. Maar zo'n lolletje is het voor velen echt niet hoor!. Echter als je door omstandigheden op oudere leeftijd toch nog graag een leuke nieuwe relatie wilt hebben dan kan het zeker uitkomst bieden. Ik heb er goede ervaring mee, maar ja er kan ook misbruik worden gemaakt. Zowel door mannen als vrouwen! Koppie er bij houden dus en voorzichtig met geven van privé-info en afspraken maken. Even reclame :): E-matching kan ik aanbevelen. 

Gea1953
Gea195322 mei 2018 - 9:20

Nou  al  die datings site   daar zitten  ook vaak  foute  mannen   dat heb ik al  ervaren  en  ben zelf  erg voorzichtig  mee met de dingen  zomaar te delen  maar er zullen ook foute   vrouwen  zitten   denk ik  dan ..   maar wie   weet  kom ik  ook nog eens  iemand tegen

4 Reacties
ad5
ad522 mei 2018 - 14:45

Gea, ik heb er mijn grote liefde gevonden. En er zitten zeker foute mensen tussen maar dat heb je ook in het dagelijkse leven, gewoon zeker in het begin wantrouwend zijn.

H.B.
H.B.22 mei 2018 - 16:53

Veel foute mannen en vaak alleen maar om sex. Soms voor onderdak en verzorging. Soms ook voor dat je dingen voor hun betaald. Mijn vertrouwen is weg. Heel jammer voor de goede en lieve mannen die er ergens nog rondlopen

januitgroningen
januitgroningen23 mei 2018 - 17:52

Zelf ben ik bijna een 60+, maar merk toch ook,  dat ook vrouwen behoefte hebben, aan een beetje aanhankelijk, knuffelen en uiteindelijk ook seks. Daarnaast willen ze hun leven behouden die ze juist zo gewend waren. Vrijheid. blijheid dus. Dit zonder een vaste partner. Seks is net zo belangrijk in het leven als eten en drinken. Vrouwen zijn er tegenwoordig ook eerlijk over. En na 2 á 3 dates met elkaar te hebben gehad, dan merk je ook wel,  hoe diegene in het leven staat en wat je aan elkaar hebt. Ik ben zelf al lang alleen en gewend geraakt aan mijn eigen gewoontes. En dit geldt ook heel vaak voor de ander, waarmee je hebt afgesproken. Ook veelal, doordat men een slechte ervaring achter de rug heeft met een vaste partner. En dan is dit een uitkomst.

mamamama
mamamama24 okt 2018 - 13:20

De eerst indruk is vaak bepalend of het een min of plus wordt. Let op de ogen, houding en kleding. Veel zwart aan en te geparfumeerd is vaak een teken van een te verlegen te ingetogen, gedeprimeerde of  stress-volle persoonlijkheid. Met uitzondering van roodharige of hel blondemensen die zwart dragen uit modieuze  overwegingen. Met oplettendheid kun je zelf een shift maken hoe ver je wilt gaan. Terughoudendheid in t begin is veiliger dan te spontaan doen, wat uitgelegd kan worden als "die wil wel"! Er zijn echt nog heel veel fijne, aardige kerels die wachten op je.

femke huizinga
femke huizinga22 mei 2018 - 8:24

'Een kwart van de mannen vanaf 50 acht vrouwen rond hun eigen leeftijd nog appetijtelijk'. Hebben ze wel eens in de spiegel gekeken ?!?

varion
varion22 mei 2018 - 7:42

11 jaar gelukkig getrouwd met man op lexa ontmoet.Ik kan het aanraden

2 Reacties
lammi
lammi22 mei 2018 - 19:39

Lexa zou ik zeker niet aanbevelen. Staat bekend als oplichtingssite. Blijf daar weg.

mamamama
mamamama24 okt 2018 - 13:29

Dacht ik ergens in de opmerkingen gezien te hebben dat er geen reclame gemaakt kan worden. Dan staat er i.p.v. de datings site naam (reclame).Schijnbaar ontgaat dat bewust of onbewust?de redactie van dit forum?

[verwijderd]
[verwijderd]22 mei 2018 - 3:38

Deze opmerking is verwijderd

1 Reactie
Gea1953
Gea195322 mei 2018 - 9:21

Zo  jij woont wel  heel dicht bij  mij    maar helaas  geen  foto  van jou  Gr  Gea

526996
52699622 mei 2018 - 0:44

Ben zelf ook via datingsites aan een leuke vriendin gekomen, maar was eerst onervaren en ging in op sites waar je CREDITS moest kopen.nooit doen dus,bijna alles is nep.fake profielen.wil je niets betalen en ervaring op doen begin dan bij knuz.nl en als dat bevalt kun je altijd naar lexa of/en relatieplanet.en verder geduld hebben.maar nooit geld geven al is het praatje nog zo mooi.

januitgroningen
januitgroningen22 mei 2018 - 0:20

Vrijheid, blijheid!

cantate
cantate21 mei 2018 - 22:47

Ik ben ook een happy single. Maar als ik dat niet was, zou ik toch niet op zoek gaan via een datingsite of zoiets.

1 Reactie
mamamama
mamamama24 okt 2018 - 13:35

Het is maar net wat je wilt. Misschien na vele mislukte korte ervaringen gaat men op den duur toch over op datng