Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vijftig pensioenfondsen te laat met herstelplan

06-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3157202.jpg
Ongeveer vijftig van de 350 pensioenfondsen die voor 1 april een herstelplan hadden moeten indienen bij De Nederlandsche Bank (DNB) hebben dat niet op tijd gedaan. Dat bevestigde een woordvoerder van DNB maandag naar aanleiding van berichtgeving hierover van RTLZ.
In totaal telt Nederland 650 pensioenfondsen. Zo'n 350 moesten een herstelplan indienen omdat zij onder de dekkingsgraad van 105 procent waren gekomen. Dat wil zeggen dat zij niet voldoen aan de eis dat een pensioenfonds minimaal 1,05 euro in kas heeft tegenover elke euro aan verplichtingen. In het herstelplan moeten de fondsen aangeven hoe ze denken uit de problemen te komen.
De woordvoerder van DNB kon niet zeggen om welke redenen de fondsen hun plannen niet hadden ingediend. De toezichthouder gaat ze nu ,,op vriendelijke wijze'' helpen herinneren aan het indienen van de plannen. Daar is geen nieuwe deadline voor gesteld. Als ze weer verzaken, kan DNB handhavingsmaatregelen zoals boetes inzetten.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!