Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Vijftig organisaties willen per direct middelbare scholen open

19 feb 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
school onderwijs klas 1127
Vijftig organisaties roepen het kabinet op om de middelbare scholen per direct te heropenen. Ze maken zich grote zorgen om de mentale gezondheid en sociale ontwikkeling van scholieren. De organisaties stellen dat de ernst nog steeds niet lijkt doorgedrongen tot de politiek.
Jongeren betalen een te hoge prijs voor de coronacrisis, vinden onder andere de Nederlandse ggz, Jeugdzorg Nederland en UNICEF Nederland. Volgens de organisaties geeft de helft van de jongeren aan zich eenzaam te voelen. "Er is ook een toename in eetstoornissen, depressieve gevoelens en angst onder tieners."

Fysiek les

De meeste leerlingen krijgen op dit moment op het voorgezet onderwijs nog geen fysiek les. De organisaties willen dat het kabinet op zoek gaat naar alternatieven, zodat scholieren minstens één dag per week naar school kunnen. "De huidige stilstand betekent letterlijk een achteruitgang van onze jongeren. Laat hen niet de onzichtbare slachtoffers worden van de coronapandemie", zeggen de organisaties.

Gezondheidsrisico's

Het heropenen van scholen kunnen gezondheidsrisico's en onrust met zich meebrengen, erkennen de organisaties.  "Maar we weten dat scholen geen grote besmettingshaarden vormen en leraren niet meer kans hebben het coronavirus op te lopen dan andere beroepsgroepen." ANP

Meer over:

corona, onderwijs

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar