Kassa

Vijftig huisartsen gecorrigeerd om verstrekken onjuiste info corona

31-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
stethoscoop dokter arts 1127
De gezondheidsinspectie is in actie gekomen tegen vijftig huisartsen die "evident onjuiste" informatie verstrekten aan patiënten over corona. Het ging dan om het geven van info over het virus of over de vaccinaties ertegen. De huisartsen kregen allemaal een "corrigerende brief" toegestuurd.
"Het betwisten van algemeen aanvaarde wetenschappelijke informatie, medicijnen propageren die afwijken van de professionele standaard of het actief ontraden van vaccinaties", somt de inspectie de klachten over de artsen op. Dat is allemaal tegen de normen en de richtlijnen, meldt de inspectie.
Eén arts kreeg een boete van 3000 euro wegens het voorschrijven van medicijnen die voor andere kwalen dan corona bestemd zijn. In tien gevallen is door de inspectie met maatregelen gedreigd.

'Algemeen aanvaarde normen'

De inspectie "respecteert de vrijheid van meningsuiting van iedereen, ook van artsen en andere zorgverleners." "Discussie en reflectie binnen de verschillende beroepsgroepen is altijd heel nuttig." Maar vervolgens verwacht de inspectie van artsen en andere zorgverleners wel dat zij zich houden aan de algemeen aanvaarde normen en standpunten van hun beroepsgroep.

De aangeschreven artsen deden hun uitlaten niet alleen tegenover patiënten, maar ook op sociale media. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!