Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vierdaagselopers boos om niet werkende app

16-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nijmeegse Vierdaagse 930x520
Veel Vierdaagselopers en hun familie zijn boos op de organisatie van het evenement, omdat de app waarmee een loper onderweg gevolgd kan worden niet blijkt te werken voor iPhone en iPad.

Overbelast netwerk

Deze app bestaat sinds enkele jaren en is enorm populair, vooral omdat het thuisfront via de app kan zien waar 'hun' loper is en hoe laat deze aan de finish in Nijmegen wordt verwacht. Ander contact met wandelaars is door het overbelaste mobiele netwerk rond Nijmegen vaak niet eenvoudig.

'App niet klaar'

,,We vinden het zelf ook erg vervelend en bieden onze excuses aan. We hadden voor dit jaar een nieuwe app laten ontwikkelen, maar die blijkt nu niet klaar te zijn'', zegt een woordvoerster van de organisatie. ,,We doen er alles aan om de app alsnog in de lucht te krijgen voor Apple-gebruikers.''

Android werkt wel

Dat de app niet werkt bleek toen zondagmiddag de eerste lopers hun startbewijs in Nijmegen hadden opgehaald. Om de app te activeren is namelijk de barcode van het polsbandje nodig. De app werkt wel op Android-toestellen. ANP

Meer over:

vierdaagse, app
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!