Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vier patiënten UMC blind na ooginfectie

22-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
oog 930x520
Vier van de zes patiënten die vorig jaar een ooginfectie opliepen in het Universitair Medisch Centrum Utrecht zijn aan één oog blind geworden. Zij hebben het academische ziekenhuis aansprakelijk gesteld. Dat bevestigde het UMC, naar aanleiding van berichtgeving van onderzoeksprogramma ZEMBLA .
Financiële tegemoetkoming
Het ziekenhuis heeft de vier patiënten ,,een financiële tegemoetkoming'' aangeboden. ,,De patiënten moeten echter leven met de gevolgen van de infectie. De financiële tegemoetkoming helpt wellicht om dat leed te verzachten'', aldus het ziekenhuis. De hoogte van dit bedrag en of de patiënten hiermee akkoord gaan is niet bekend.
IGZ
Het UMC moest vorig jaar twee operatiekamers sluiten, nadat patiënten ernstige ooginfecties hadden opgelopen. De oorzaak van de ontstekingen is volgens het ziekenhuis onbekend. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet hier nog onderzoek naar.
Het Utrechtse ziekenhuis werd eerder dit jaar al onder verscherpt toezicht gesteld door de inspectie. Daarvoor hield de IGZ het UMC al nauwlettend in de gaten, naar aanleiding van een aantal ernstige medische missers op de afdelingen keel-, neus- en oorheelkunde (KNO) en hoofd-hals chirurgische oncologie (HHCO). ANP.

Meer over:

zembla, infectie, umc, oog
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!