Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vier advertenties per seconde op Markplaats

01-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Marktplaats_04.jpg
De allereerste advertentie op Marktplaats, over een modem, ging erop in 1999. Inmiddels, zestien jaar later, worden er per seconde vier advertenties geplaatst: 350.000 per dag en ruim tien miljoen per maand. Dat zijn er gemiddeld zeven per jaar per persoon. Inmiddels plaatsen de 7,3 miljoen maandelijkse bezoekers van de veilingsite samen elke maand ruim tien miljoen advertenties.
Drumstel
Onlangs is de één miljardste geplaatst: een Rotterdammer zette zijn drumstel te koop. Dat was voor de veilingsite reden om met cijfermatige weetjeweetjes te komen. Zo betrof de duurste advertentie ooit geplaatst een woning aan de Amsterdamse Keizersgracht: vraagprijs 4.830.000 euro. Sinds het begin van Marktplaats zijn er 1200 Lamborghini's aangeboden en het populairste automerk is Volkswagen.
Gemiddeld worden per seconde 25.000 afbeeldingen gepubliceerd. De drukste momenten zijn dagelijks rond 21 uur, op zondag en tijdens de rust van belangrijke voetbalwedstrijden.
Op het drukste moment van de dag worden op de handelssite ruim 1600 zoekopdrachten per seconde ingevoerd. De grootste categorieën sinds de start: schoenen (ruim 19 miljoen advertenties), stoelen (6 miljoen) en damestassen (4 miljoen).
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!