Kassa

Videobellen doe je zo!

21-03-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1230 keer bekeken
  •  
auto bellen 930x520
Door het coronavirus zit bijna het hele land vast in eigen huis. Dit betekent misschien ook wel dat het nog even duurt voordat je familie en vrienden weer kunt zien. Gelukkig kan je met elkaar videobellen, zodat je elkaar nog steeds kan spreken en zien. Hoe videobellen moet, leggen we je hieronder uit.

Via WhatsApp videobellen

Een makkelijke manier om te videobellen doe je via WhatsApp. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een telefoon waarop de app WhatsApp-app is geïnstalleerd. Het maakt hiervoor niet uit wat voor soort telefoon je hebt. De persoon die je wilt bellen moet ook WhatsApp hebben. Onder de tekst vind je foto’s met uitleg.
Stap 1
Je opent de app WhatsApp op je telefoon. Als je de app hebt geopend zie je een overzicht van al je gesprekken. Klik op het gesprek met de persoon met wie je wilt videobellen.
stap1
Stap 2
Als je het gesprek hebt geopend met de persoon met wie je wilt videobellen, zie je rechtsboven in een paar emoticons. Je ziet een emoticon van een cameraatje en een emoticon van een telefoon. Je klikt op de emoticon van het cameraatje om de desbetreffende persoon te videobellen.
stap2
Stap 3
Je videobelt nu! Je ziet jezelf in het scherm en als aan de andere kant wordt opgenomen, zal je hun gezicht ook zien.
stap3

FaceTime

Een andere app die makkelijk werkt als je wilt videobellen is FaceTime. Deze app werkt alleen op iPhones en iPads. Dus als je geen iPhone of iPad hebt werkt deze mogelijkheid niet. Ook moet de persoon die je wilt videobellen een iPhone of iPad hebben. Onder deze tekst vind je foto’s met uitleg.
Stap 1
Als je de app FaceTime hebt geopend klik je op het plusje rechts bovenin.
2 stap 1
Stap 2
Je toetst de naam in van de persoon die je wilt bellen. Klik op de persoon en het nummer dat je wilt videobellen.

2 stap 2
Stap 3
Klik op de knop ‘video’ rechts midden in je scherm.
2 stap 3
Stap 4
Nu zie je jezelf! Als er aan de andere kant wordt opgenomen, zie je ook die persoon. Je bent nu aan het videobellen, veel plezier!
2 stap 4

Via Skype

Een manier van videobellen die handig is voor op je computer of laptop is Skype. De app staat op meeste apparaten al geïnstalleerd. Als dit niet het geval is kan je de app downloaden in de AppStore als je een computer van Mac hebt, of via de Microsoft Store als je een Microsoft computer hebt. Het is noodzakelijk dat je een webcam hebt en dat de persoon die je wilt spreken ook een account heeft en online is. Bekijk de foto’s onder deze tekst voor extra uitleg.
Stap 1
Open Skype op je computer. Als je al een account hebt, kan je je nu aanmelden. Als je nog geen account hebt kan je een account aanmaken. Dit kan je doen door je telefoonnummer op te geven of je e-mailadres.
3 stap 1
Stap 2
Open Skype op je computer. Als je al een account hebt, kan je je nu aanmelden. Als je nog geen account hebt kan je een account aanmaken. Dit kan je doen door je telefoonnummer op te geven of je e-mailadres.
3 stap 2
Stap 3
Kies de optie ‘Nieuw chatgesprek’.
3 stap 3
Stap 4
Typ de naam in van de persoon die je wilt spreken. Onder je typebalk verschijnen nu namen met de bijhorende informatie waaruit je kan kiezen. Klik op de persoon die je wilt spreken.
3 stap 4
Stap 5
Er verschijnt nu een chatgesprek. Hierin kan je dingen typen die de ander zal ontvangen. Als je wilt videobellen klik je rechts bovenin op de emoticon met een camera.
3 stap 5
Stap 6
Je ziet jezelf in beeld verschijnen. Als de persoon die je belt opneemt zal je ook hem of haar zien. Je bent nu aan het videobellen, veel plezier!
3 stap 6
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

reiner
reiner24 mrt. 2020 - 14:29

WhatsApp werkt niet meer op elk telefoon dat is algemeen bekend oude software die geen update meer krijgen teminst lager dan Android 5 kunnen het vergeten. Nog erger iedereen te gelijk dan een grote probleem net als netflix en andere streaming diensten raakt overbelast naar mijn mening dus toch een gezellige tip dat zeker 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!