Kassa

Via pinpas geld terug in de winkel

09-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pinautomaat_30.jpg
Klanten die een artikel terugbrengen naar de winkel kunnen voortaan het aankoopbedrag via de betaalautomaat aan de kassa weer terug op hun bankrekening gestort krijgen. Kledingzaak Score is de eerste winkelketen die de dienst aanbiedt, maakte de Betaalvereniging Nederland woensdag bekend.
Veiligheid
Nederlandse banken introduceren het 'retourpinnen' op verzoek van winkeliers. Volgens Detailhandel Nederland hoeven winkels daardoor minder wisselgeld in kas te hebben. Dat is veiliger voor winkelier, medewerker en klant, is de redenering. De dienst wordt nu alleen nog aangeboden aan winkeliers die klant zijn bij de Rabobank. ABN Amro en ING volgen later dit jaar.
Voorwaarden
Voor consumenten maakt het niet uit bij welke bank zij een rekening hebben. De enige voorwaarde is dat de aankoop oorspronkelijk ook met een pas is afgerekend.
Werking retourpinnen
,,Het is heel eenvoudig. Stel je hebt een spijkerbroek gekocht en die wil je terugbrengen naar de winkel'', legt een woordvoerster van de Rabobank uit. ,,Dan steek je je bankpas in de betaalautomaat. De winkelier vult een wachtwoord in. Vervolgens bevestig jij het bedrag dat je terug moet krijgen en de volgende dag is het op je rekening bijgeschreven.''
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!