Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VGZ-verzekerden weer op wachtlijst in Zuyderland ziekenhuis

12-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
ziekenhuis bed 930
Voor sommige behandelingen in de ziekenhuizen van Zuyderland in Heerlen en Sittard-Geleen kom je op de wachtlijst als je bij Coöperatie VGZ verzekerd bent. Dit kan tot eind dit jaar duren, laten beide partijen weten.
Deze beslissing is gemaakt, aangezien de coöperatie verwacht dat Zuyderland het maximale budget voor zorg aan VGZ-verzekerden in 2019 zal overschrijden. Onder de coöperatie vallen naast VGZ ook Univé, ZEKUR, Bewuzt, de IZZ Zorgverzekering door VGZ, Zorgzaam, UMC en IZA. 

Om welke behandelingen gaat het?

VGZ-patiënten die zich voor het eerst melden voor een heup- of knievervanging, staaroperatie, liesbreuk en enkele keel-, neus- en ooraandoeningen zullen niet meer bij de ziekenhuizen terecht kunnen. Kinderen en spoedgevallen zullen nog wel geholpen worden. Anderen moeten uitwijken naar een ander ziekenhuis of komen op de wachtlijst. Zuyderland betreurt de maatregel, maar heeft geen andere keus. De wachtlijst is volgens VGZ "in gezamenlijkheid" besloten. Er is nu nog niet bekend hoeveel mensen door deze maatregel worden getroffen. 
Vorig jaar werd eenzelfde maatregel genomen, maar toen pas in november. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!