Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verzet werkgevers tegen extra kraamverlof

16-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_zwanger
Werkgevers zien niets in de huidige plannen van het kabinet voor extra partnerschapsverlof. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen niet dat werkgevers opdraaien voor de kosten en vragen minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees de plannen aan te passen.

Betere voorwaarden partners

Partners van zwangere vrouwen hebben nu recht op twee dagen doorbetaald verlof. Dat zouden er in het plan vijf worden. Daarnaast kunnen partners dan in het eerste halfjaar na de geboorte tegen 70 procent van hun loon aanvullend kraamverlof opnemen.
Volgens de belangenorganisaties komen de extra lasten neer op in totaal 215 miljoen euro per jaar. Vooral kleinere bedrijven zouden zwaar worden getroffen.

'Slimmer en beter'

De werkgeversorganisaties zeggen wel voorstander te zijn van verruiming van de verlofregelingen. Het kan alleen ,,slimmer en beter" dan met het wetsvoorstel, zeggen ze. Ze verwijzen naar een voorstel van de Sociaal-Economische Raad (SER). Daarin draagt de overheid de kosten en zijn verschillende regelingen versimpeld en samengevoegd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

bennieol
bennieol16 mrt. 2018 - 16:50

kunnen bedrijven toch mooi betalen nu ze geen dividend belasting hoeven te betalen, moet alles van jan met de pet komen. vorstverlet enz is ook al afgeschaft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!