Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verzekering ex-kankerpatiënt wordt betaalbaar

13-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rekenmachine rekening geld 1127
Binnenkort kunnen voormalige kankerpatiënten een betaalbare overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) heeft hierover afspraken gemaakt met de verzekeringssector.

Geen hypotheek

Het zou zo’n zes op de tien (ex-)kankerpatiënten niet lukken om een overlijdensrisicoverzekering te krijgen. Dat meldde de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties in september. De verzekering is onder meer nodig bij het afsluiten van een hypotheek. Vanwege hun ziekteverleden worden de (voormalige) kankerpatiënten geweigerd of krijgen te maken met hoge premies.

Melden bij verzekeraar

De regeling die de minister Hoekstra heeft getroffen betekent dat ex-kankerpatiënten vanaf tien jaar nadat ze zijn genezen de verzekeraar niet te hoeven melden dat ze kanker hebben gehad. Die termijn zal voor verschillende vormen van kanker anders zijn. Voor minderjarigen die de ziekte hebben gehad, geld dan een termijn van vijf jaar. ANP
Kassa liet in 2015 zien hoe ex-kankerpatiënten worden geweigerd door verzekeraars.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!