Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Verzekeraars werken aan duurzaamheid'

26-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verzekeren_spaarvarken_09.jpg
Een aantal grote verzekeraars heeft de afgelopen acht maanden zijn duurzaamheidsbeleid op tal van onderdelen verbeterd. Vooral ASR, maar ook Achmea, SNS Reaal en Aegon hebben grote stappen gezet om hun investeringen te verduurzamen. Dat staat in een maandag gepubliceerd onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer, een initiatief van onder meer Oxfam Novib, FNV, Amnesty International en de Dierenbescherming.
'Nog genoeg te verbeteren'
Ruim een half jaar geleden constateerden deze partijen nog dat grote verzekeraars nauwelijks oog zouden hebben voor duurzaamheid. ,,We moedigen de verzekeraars die nu aanscherpingen hebben doorgevoerd aan om daarmee door te gaan. Er valt nog genoeg te verbeteren'', zegt projectleider Titus Bolten.
Niet alle verzekeraars die zijn onderzocht, hebben de afgelopen maanden zoveel werk gemaakt van het onderwerp. De helft bracht volgens Bolten geen enkele meetbare verbetering aan in het investeringsbeleid, of maakte deze niet publiek kenbaar.
Mensenrechten
De meeste en ook meest opvallende verbeteringen komen voor rekening van ASR en Achmea, staat in het onderzoek. Zij scoren nu erg hoog op hun beleid voor mensenrechten. SNS Reaal boekte haar grootste winst bij het beleid voor de landbouwsector. APG Loyalis heeft als eerste verzekeraar een lijst gepubliceerd van alle bedrijven en overheden waarin wordt belegd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!