Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verzekeraars: stormschade valt mee

03-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
storm-wind_05.jpg
Het aantal schademeldingen door de storm die over Nederland trekt, valt volgens verzekeraar ASR mee. ,,Bij eerdere stormen was het drukker'', laat een woordvoerder donderdag weten. Wel houdt ASR nog een slag om de arm omdat schades ook bij intermediairs gemeld kunnen worden en dan pas later bij het bedrijf binnenkomen.

Schade aan woningen

De meldingen die bij ASR binnenkomen, gaan vooral over schade aan woningen. ,,Het zijn voornamelijk afgevallen dakpannen en omgewaaide schuttingen.''

Drukte is ,,te overzien''

Ook bij Univé vinden ze de drukte ,,te overzien''. Wel zijn er per regio grote verschillen. Vooral in Zuid-Holland en Zeeland heeft de storm toegeslagen en ook in het midden van het land zijn de nodige schades. In Groningen daarentegen gaat het om ,,enkele meldingen''.

Schade wordt misschien later gemeld

Wel kan het zijn dat sommige schades nog later gemeld worden, meldt Univé. ,,Veel mensen zijn nog niet thuis, dus die hebben misschien nog niet gezien dat er schade is'', aldus een woordvoerder. Volgens hem worden ook autoschades vaak wat later gemeld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!