Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Verzekeraars maken zich zorgen om brandbaar isolatiemateriaal

24 mei 2018
  •  
leestijd 1 minuten
930x520_brandweer
De verzekeraars maken zich grote zorgen over het toenemende gebruik van brandbare isolatiematerialen in gebouwen. Het Verbond van Verzekeraars trekt aan de bel in de uitzending van Zembla .

Roep om striktere normen

De isolatie van huizen, bedrijven en instellingen is met het oog op de duurzaamheid belangrijk, maar om aan de hoogste klimaatstandaarden te voldoen wordt nu veelal gekozen voor brandbare kunststof isolatiematerialen, bijvoorbeeld pur, EPS en PIR. Het Verbond van Verzekeraars pleit voor beter toezicht en striktere normen.
Volgens cijfers van stichting Salvage, die eerste hulp biedt bij brand, stijgt het aantal grote bedrijfsbranden met één miljoen euro schade of meer. In 2016 waren er 150 branden met een totaal schadebedrag van 470 miljoen euro. Ook het aantal branden bij zorginstellingen neemt toe.

'Flinke verbeterslag te maken'

Een van de oorzaken van de stijgende brandschadelast is het veelvuldig gebruik van brandbare materialen. Bij nieuwbouw en renovatie moeten flinke verbeterslagen worden gemaakt. Verzekeraars vinden dat bij de bouw, daar waar mogelijk alleen onbrandbare constructiematerialen zouden moeten worden gebruikt. ANP / Zembla

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!