Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verzekeraars iets drukker door dooi

29-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winter_bomen_01.jpg
Verzekeraars hebben maandag iets meer schademeldingen binnengekregen naar aanleiding van de dooi die dit weekend is ingezet. Een woordvoerster van Interpolis constateerde meer dan 200 extra meldingen, vooral lekkende daken en door de vorst kapotgevroren waterleidingen. ASR, de vroegere verzekeringstak van Fortis, telde ruim 100 meldingen meer dan gebruikelijk.
Niet roodgloeiend
,,We hebben het iets drukker dan normaal, maar het is niet zo dat de telefoon roodgloeiend staat'', vertelt een zegsman van ASR. Bij eerdere extreme weersomstandigen, als een zware storm of hevige sneeuwval, telden de verzekeraars in het verleden nog wel eens meer meldingen.
Leidingen
Loodgietersorganisatie Uneto-VNI waarschuwde zaterdag al dat kapotgevroren leidingen kunnen gaan lekken als het kwik weer boven nul komt. Zij adviseerde bewoners zelf al vast goed te kijken naar mogelijke scheurtjes in hun leidingen, en zo nodig actie te ondernemen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!