Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verzekeraars bieden excuses aan

17-03-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
Jarenlang hebben verzekeraars ons polissen verkocht waarbij véél te hoge kosten in rekening werden gebracht. Woekerpolissen, die de gemoederen nu al tijden bezighouden. Deze week werd er in de Tweede Kamer een hoorzitting gehouden. De politiek wilde nu eindelijk eens van de verzekeraars zelf horen hoe het zó fout kon gaan.
De politici willen allereerst uitleg over de wabeke-norm; de compensatieregeling van financieel ombudsman Jan Wolter Wabeke.  Verzekeraars mogen elk jaar maximaal 2.5 % uit het opgebouwde vermogen trekken als kosten. De politiek heeft inmiddels ontdekt dat de compensatieregeling een wassen neus is. Ook de Stichting Verliespolis en Woekerpolisclaim worden hierover aan de tand gevoeld. Hebben de stichtingen indertijd hun huiswerk wel gedaan of hadden ze last van een blackout?
Tijdens het tweede deel van de hoorzitting waren de verzekeraars aan de beurt. Ze hadden allemaal hun topmannen naar het binnenhof gestuurd om zich aan het politieke verhoor te onderwerpen. Mensen hebben honderd miljard euro in zeven miljoen woekerpolissen ingelegd. Volgens Kapé Breukelaar is van die honderd miljard euro 25 miljard euro opgegaan aan kosten. De verzekeraars hebben dus 25 miljard euro verdiend! En nu drie miljard euro aan compensatie. Geen wonder dat een oprecht excuus er maar niet kwam.  Hoogste tijd dat de verzekeraars “sorry” gaan zeggen. Of “het spijt me”, of “excuus”.  Maar dat blijken voor verzekeringsbazen bést moeilijke woorden….
Vorige week meldden we al dat de meeste verzekeraars zich coulant zullen opstellen als u uw woekerpolis wilt beëindigen, en overstappen naar een andere aanbieder. Controleren of overstappen aantrekkelijk is, doet u via de Woekerpolis check .
Als u bent ingelogd, kunt u hieronder meediscussiëren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!