Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Verzekeraar weigert steeds vaker automobilist

24 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Auto herfst (1127x634)

Een groeiend aantal automobilisten kan niet langer terecht bij reguliere autoverzekeraars. Dat meldt het AD. Duizenden automobilisten moeten zich als gevolg daarvan wenden tot De Vereende, een verzekeraar voor 'onverzekerbaren'. De verzekeraar reageert ontkennend.

 

De Vereende is eigendom van de grote verzekeraars en zag de afgelopen vijf jaar het aantal particuliere klanten fors groeien, van 4600 naar 5230. Automobilisten die worden geweigerd door hun verzekeraar, kunnen meestal nergens meer terecht. De Vereende is dan de laatste optie voor mensen die willen blijven rijden met hun auto. Prijzen van 300 euro per maand voor een standaard WA-polis zijn er niet uitzonderlijk.

Zorgen over datahonger verzekeraars

Een mogelijke verklaring voor het stijgende aantal verzekerden bij De Vereende is een verbeterde inschatting van risico's door andere verzekeraars. Bij de inschatting combineren ze data als motorvermogen, leeftijd, postcode, inkomen of geslacht. De Consumentenbond maakt zich zorgen over de datahonger van verzekeraars, omdat er ook fouten worden gemaakt met het combineren van data waarvan mensen onterecht de dupe worden.

Nuance na misrekening

In een reactie op hun website laat De Vereende weten dat het AD ernaast zit en een misrekening heeft gemaakt. Zo vergeleek de krant het huidig aantal polissen met dat van 2015, waardoor er een sterke toename is te zien. Volgens De Vereende is er juist sprake van een daling in vergelijking met 2017. Ook zou de premie per jaar gemiddeld niet op bijna 4000 euro per jaar uitkomen, maar op 1680 euro.

Bron: AD

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!