Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verwijdert Ariel vlekken echt zo goed?

22-03-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
Modderige t-shirts van twee bouwvakkers wassen in koud water in een betonmolen. Met die commercial wil de fabrikant van Ariel, Procter & Gamble, aantonen dat Ariel onder alle omstandigheden het best middel is tegen vlekken. Kassa is nieuwsgierig of dat echt zo is en is ook gaan wassen in een betonmolen.
Kassa speelt wasmiddelreclame na
Volgens Ariel is het verwijderen van vlekken op het gebied van wassen de grootste zorg van Nederlands. Maar volgens Kassa zijn wasmiddelenreclames juist de grootste ergernis van Nederlanders. Helemaal als ze ook nog eens niet blijken te kloppen.
Kassa huurde twee betonmolens en hanteerde dezelfde uitgangspunten als Ariel:
- Alle t-shirts zijn acht keer voorgewassen, het ene shirt met Ariel en het andere met middel X (Formil van Lidl).
- Procter & Gamble heeft een ‘zandmélange’ opgestuurd en kwam met allemaal ‘ moddervoorschriften ’, maar wij hebben gewoon een paar scheppen zand van het Mediapark gebruikt die we hebben aangelengd met water. Modder is per slot van rekening modder.
- Met een maatbeker hebben we precies 15 liter koud water gebruikt per betonmolen.
- De betonmolens hebben we acht minuten laten `draaien` waarna de t-shirts tweemaal zijn gespoeld in emmers met vijf liter water waarbij deze minimaal tien keer door het water zijn gehaald.
Resultaat: groezelige t-shirts
Drie keer was er geen verschil tussen Ariel en wasmiddel X (Formil van Lidl), één keer was het in Ariel gewassen t-shirt een heel klein beetje minder vies. Maar in alle gevallen kwamen de shirts groezelig uit de betonmolens. Van een stralend wit t-shirt zoals in de reclame, was dus absoluut geen sprake.
Reactie Procter&Gamble
De fabrikant toont zich erg verbaasd over de uitkomst van de Kassaproef, maar laat zich niet uit het veld slaan. “Ondanks de resultaten van Kassa hebben we er het volste vertrouwen in dat Ariel Actilift een betere vlekverwijdering geeft. Dit baseren we op de uitvoerige testen (…)” De volledige reactie kunt u hier vinden.
U kunt de test natuurlijk ook zelf uitproberen met uw eigen betonmolen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!