Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verspillingsmeter: Tegels in Rotterdam

07-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1306 keer bekeken
  •  

Jaarlijks gaan in Nederland miljoenen euro’s over de balk door mislukte bouwplannen, bizarre subsidies, niet-werkende regels en ondoordachte projecten. De Verspillingsmeter zoekt uit hoeveel geld er in jouw gemeente wordt verspild. 

Is Rotterdam klaar voor Koningsdag? Is een vraag die we op het kantoor van ‘De Verspillingsmeter’ vaak te horen krijgen. Nee, is het antwoord. Rotterdam is niet klaar voor Koningsdag. Eerst moeten ze iets doen aan de straattegels in de beroemde winkelstraat ‘De Lijnbaan’. 

Een paar jaar geleden werd de straat voor 35 miljoen euro opnieuw betegeld. Prachtige nieuwe stenen helemaal uit China. De verantwoordelijke wethouder wilde namelijk het mooiste van het mooiste. Alleen bleek al snel dat deze tegels (kwetsbare natuurstenen) niet geschikt waren voor een druk bezochte winkelstraat. Volgens een stratenmaker is het prachtige steen voor in je tuin.

Veel van de luxe tegels gingen dus binnen de kortste keren kapot of werden zo vies dat ze nauwelijks schoon te krijgen zijn. De stenen absorberen namelijk als een malle. Zelfs speciale schoonmaakmiddelen helpen niet. Jaarlijks gaan er duizenden euro’s doorheen om de tegels er enigszins een beetje uit te laten zien.

De oplossing? Nieuwe tegels. Maar of dat nog voor Koningsdag te regelen is?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!