Kassa

Verspillingsmeter: Tegels in Rotterdam

07-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1117 keer bekeken
  •  

Jaarlijks gaan in Nederland miljoenen euro’s over de balk door mislukte bouwplannen, bizarre subsidies, niet-werkende regels en ondoordachte projecten. De Verspillingsmeter zoekt uit hoeveel geld er in jouw gemeente wordt verspild. 

Is Rotterdam klaar voor Koningsdag? Is een vraag die we op het kantoor van ‘De Verspillingsmeter’ vaak te horen krijgen. Nee, is het antwoord. Rotterdam is niet klaar voor Koningsdag. Eerst moeten ze iets doen aan de straattegels in de beroemde winkelstraat ‘De Lijnbaan’. 

Een paar jaar geleden werd de straat voor 35 miljoen euro opnieuw betegeld. Prachtige nieuwe stenen helemaal uit China. De verantwoordelijke wethouder wilde namelijk het mooiste van het mooiste. Alleen bleek al snel dat deze tegels (kwetsbare natuurstenen) niet geschikt waren voor een druk bezochte winkelstraat. Volgens een stratenmaker is het prachtige steen voor in je tuin.

Veel van de luxe tegels gingen dus binnen de kortste keren kapot of werden zo vies dat ze nauwelijks schoon te krijgen zijn. De stenen absorberen namelijk als een malle. Zelfs speciale schoonmaakmiddelen helpen niet. Jaarlijks gaan er duizenden euro’s doorheen om de tegels er enigszins een beetje uit te laten zien.

De oplossing? Nieuwe tegels. Maar of dat nog voor Koningsdag te regelen is?

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

wim koelewijn
wim koelewijn8 feb. 2023 - 11:06

Het is niet alleen de Lijnbaan..nergens kun je nog veilig uit de voeten..de miljoenen-kostende renovatie v/d Coolsingel (nog steeds bezig en stukken die klaar zijn liggen om de haverklap weer open,weten niet eens meer hoeveel het tot nu heeft gekost) is een groot struikelblok en dat is in de hele stad.De aanleg v/d snelle internetkabel heeft voor een grote gammele ongelijke bestrating gezorgd..een paar keer de gemeente geschreven maar de enige reactie; een standaard iets..en net als met de opening v/d willemsbrug wordt de omgeving waar ze straks lopen opgepimpt..er werden toen op verrotte plekken bloembakken geplaatst en vlak na het passeren weer weggehaald. Nee,Rotterdam is een grote verpauperde weggezakte bende..de verantwoordelijken van de "wegen" zijn gek op betonnen afzettingen en oranje paaltjes..tegenover ons,vasteland, is een lange betonnen blokken-muur geplaatst..de Berlijnse muur zou er jaloers op zijn. Ik kan me ook niet voorstellen dat toeristen na hun 1ste visite ooit nog terugkomen..in Rotterdam krijg je meer zand, met je schoenen aan !! tussen je tenen dan blootvoets op het strand..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!