Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verspillingsmeter: Riolering in Stichtse Vecht

24-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
621 keer bekeken
  •  

Jaarlijks gaan in Nederland miljoenen euro’s over de balk door mislukte bouwplannen, bizarre subsidies, niet-werkende regels en ondoordachte projecten. De Verspillingsmeter zoekt uit hoeveel geld er in jouw gemeente wordt verspild. 

In een straat in de gemeente Maarssen moesten 9 jaar geleden werkzaamheden verricht worden aan de riolering. Geen probleem, zou je denken. Dat is vaker gedaan. Dat klopt. Alleen moet je dan wel de juiste bouwtekeningen gebruiken.  

Vertraging

Nadat alles was opengegooid om het rioolstelsel te vervangen kwam men erachter dat de werkelijkheid anders dan op papier bedacht was. Er moesten meteen miljoenen euro’s meer worden betaald. Ook liep het hele project enorme vertraging op zodat de omwonenden jarenlang niet normaal thuis konden komen. 

Ontwerpfout

Maar ook tijdens de werkzaamheden werden fout op fout gestapeld: door een ontwerpfout kon het riool een gemiddelde regenbui niet aan. De buurt kreeg keer op keer te maken met stroomstoringen en een bewoner had last van een overstromende wc. 

De werkzaamheden zouden eigenlijk 4,5 euro zijn. De werkelijke kosten zijn inmiddels opgelopen tot zo’n 9 miljoen.  

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!