Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verspillingsmeter: Nutteloos parkeerterrein in Emmen 

03-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11003 keer bekeken
  •  

Jaarlijks gaan in Nederland miljoenen euro’s over de balk door mislukte bouwplannen, bizarre subsidies, niet-werkende regels en ondoordachte projecten. De Verspillingsmeter zoekt uit hoeveel geld er in jouw gemeente wordt verspild. Zo heeft de gemeente Emmen in 2016 miljoenen euro’s weggegooid door de bouw van een nutteloos parkeerterrein.  

Emmen staat bekend om twee dingen: Hunebedden en de dierentuin. Vooral dat laatste is, volgens de gemeente, een trekpleister van jewelste. Zeker nu ze de ouderwetse naam ‘Dierenpark Emmen’ hebben veranderd naar het hippe ‘Wildlands Adventure Zoo’. Veel meer van deze tijd.   

Kosten aanleg: 3 miljoen euro

Om al die duizenden toeristen en dagjesmensen een veilige plek te bieden, werd in 2016 begonnen met de aanleg van duizend nieuwe parkeerplaatsen aan de Schapenveenweg. Dit kostte de gemeente maar liefst 3 miljoen euro. Een schijntje natuurlijk, want die kosten heb je er uiteraard binnen de kortste keren eruit…Toch?    

Helaas: na 7 jaar zijn ze wakker geworden uit hun mooie droom. De bezoekers laten het massaal afweten. Het enorme parkeerterrein ligt er nu alweer jaren nutteloos bij. Geen auto wordt er neergezet. Het is wél een perfecte plek voor rijlessen. Veel autorijscholen maken gebruik van de lege ruimte.   

Kosten sloop: 650 duizend euro

Maar aan alles komt een eind. Binnenkort wordt het parkeerterrein afgebroken. Voorlopige sloopkosten: 650.000 euro.

Podcast 

Luister ook naar de podcast van onze BNNVARA collega’s ‘Weggegooid Geld’!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!