Ja vraag me wel vaker af waarom de supermarkten alles moeten etiketteren en de warme bakker/groenteboer/slager etc. niet.
Google maar eens even naar het verschil tussen Panga en Pangasius.....! En toch worden beide benamingen voor dezelfde vis gebruikt!
1140 personen die de nieuwsbrief ontvangen hebben gereageerd, nu neem ik aan dat het aantal ontvangers van deze nieuwsbrief vele male hoger is en schijnbaar net als ik er geen behoefte aan hebben en dit meegenomen dan krijgt men heel andere getallen. Al die keurmerken zijn een wassen neus en gewoon geld loperij. .
Zolang er maar geen verstopte vis ergens in zit. Hoewel...heb je een (al dan niet vermeende....) allergie dan wordt je op je wenken bediend.... Maak je je zorgen over DIEREN (u weet wel die levende, voelende, denkende wezens die spreken in talen warin de meeste mensen weigeren zichook maar enigszins te verdiepen) da heb je geen rechten. VEGAN en VEGETARISCH VERPLICHT en GOED GECONTROLEERD op alle artikelen. Laat die zg. (!) PvdD zich daar eens hard voor maken!
Nog maar eens: Dat MSC-keurmerk is de grootst mogelijke onzin. Het is een door de levensmiddelenbranche verzonnen keurmerk om de consument het idee te geven dat ze goed bezig zijn, waardoor ze hun verkoop te vergroten. In de afslag betalen handelaren extra om dit keurmerk op het pakje te mogen zetten. Wordt er niet extra betaald, dan mag je dat keurmerk dus niet gebruiken, maar het is PRECIES DEZELFDE vis. Consumenten worden in de maling genomen en Kassa doet daar vrolijk aan mee. Laat Kassa eens een bezoekje nemen aan de afslag, dan kunnen ze het zelf zien.
Beste Manwijf, Het spijt me uw reactie te lezen. Het is al meer dan twintig jaar de missie van MSC om samen met haar partners onze oceanen te beschermen en mensen te activeren om duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten te kopen. Daarvoor dragen alle betrokken partijen bij; met name de vissers die aan onze standaard voldoen hebben daarvoor aanzienlijke inspanningen gepleegd. Er is dus wel degelijk een verschil tussen gecertificeerde en niet-gecertificeerde vis, wat zich dan soms in de prijs vertaalt. Het blauwe keurmerk duidt aan dat er van zee tot uw bord door alle betrokkenen rekening is gehouden met de zorgen rond duurzaamheid. Daar staan onafhankelijke, geaccrediteerde certificeerders mee garant voor. Graag ga ik het gesprek met u aan om de dingen die u aansnijdt te verduidelijken. U kan me mailen op robin.leemans@msc.org of bellen op het nummer 070 360 59 79. Ik wens u verder nog een fijne dag toe en hoop u binnenkort te mogen spreken.Mvg, Robin
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!