Kassa

Verpleeghuizen: versoepel bezoekregeling ouderen

27-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ouderenzorg thuiszorg rolstoel 930 x 520
Verpleeghuizen willen dat er meer vaart wordt gemaakt met het versoepelen van de bezoekregeling voor ouderen. Dat bevestigt de branchevereniging van zorgorganisaties ActiZ, na berichtgeving in het AD. Sinds deze week zijn verpleeghuizen weer beperkt open en mag er per bewoner één vaste bezoeker langskomen, tenzij er corona is vastgesteld. Wie in een verpleeghuis woont, mag van het kabinet pas vanaf 15 juli meer bezoekers ontvangen.
Volgens ActiZ duurt dat te lang. "Dat offer is te zwaar, bijvoorbeeld voor mensen die in hun laatste levensfase zitten", zegt een woordvoerder. "Als de huidige regeling goed gaat, moet er eerder ruimte zijn voor versoepeling. Dat kan dan per verpleeghuis bekeken worden". Ook moet het in overleg gebeuren met andere betrokkenen, zoals bijvoorbeeld artsen.

'Voorzichtigheid blijft geboden'

De brancheorganisatie benadrukt dat voorzichtigheid geboden is. "We zeggen echt niet dat het coronavirus voorbij is en zijn blij met de huidige versoepeling, maar om bij alle verpleeghuizen rigide vast te houden aan 15 juli is niet nodig. Zorg voor ruimte."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!