Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Verpleeghuizen helemaal openen is nog te vroeg'

24 jun 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
handen oudere wandelstok 1127
Het toelaten van bezoekers voor bewoners in verpleeghuizen kan soms best wat soepeler, maar het is nog te vroeg om helemaal open te gaan. Dat zegt Verenso, de vereniging van Specialisten in de ouderengeneeskunde. Volgens de vereniging zijn de risico's van het coronavrius nog niet verdwenen en blijft het gevaar van een tweede golf bestaan. 
In de afgelopen weken is de situatie wel flink verbeterd, benadrukt de vereniging. In verpleeghuizen nam het aantal besmettingen af en er zijn genoeg beschermingsmiddelen en coronatests beschikbaar. Wel vindt Verenso dat er meer gegevens over coronagevallen per regio beschikbaar moeten zijn. Verpleeghuizen en de overheid kunnen dan snel ingrijpen bij een nieuwe uitbraak.

Intelligent opengaan

Sinds vorige maand mogen de bewoners van verpleeghuizen weer beperkt bezoek krijgen. Volgens Verenso verloopt dit goed, maar wordt de bezoekregeling nog niet overal ten volle benut. Verenso pleit ervoor dat de verpleeghuizen intelligent open gaan. Volgens de voorzitter van Verenso wil de organisatie graag leven toevoegen aan de dagen en geen dagen aan het leven. Daarom is het enorm belangrijk om nu ook het bezoek weer toe te laden, aldus Verenso. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar