Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verlenging: Moeders boos over publicatie Volgens Mama

14-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
De website www.volgensmama.nl is een plek waar moeders hun verhalen, vragen en tips kwijt kunnen. Zo helpen de mama’s elkaar. De maker van de site heeft nu stukje verwerkt in een boek, maar zonder de moeder te vragen hun voornaam in het boekje te verwerken.
Projectleider Ana Maria Santos van Advanced Interactive BV in Hilversum dacht dat hier geen problemen van zouden komen, maar aan onze mailbox te zien was dat wel anders. We kregen veel klachten binnen over moeders die het hier helemaal niet mee eens waren. “Maar ze hadden ons op z’n minst kunnen benaderen,” was een van de reacties via Kassa-online. “Er staat in de voorwaarden dat er zorgvuldig met persoonsgegevens wordt omgegaan, dus ik ben van mening dat dit niet zomaar uitgegeven mag worden.”
Twee moeders zijn naar de studio gekomen om hun ongenoegen uit te spreken. Mevrouw C. Jongsma is het er absoluut niet mee eens. “Er is zonder mijn toestemming een stukje van wat ik geschreven had gepubliceerd. Hierbij zijn de namen van mijn man en mijn zoontje genoemd. Het stukje was heel privé.”
Bij een eventuele nieuwe druk zal de uitgever nog beter kijken naar de opzet van het boekje ‘Volgens Mama’ om te voorkomen dat er weer klachten komen. En dan zullen de voornamen van de moeders worden weggelaten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!