Kassa

Verlenging coronamaatregelen tot 20 april 2021

  •  
24-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1112 keer bekeken
  •  
corona coronavirus 1127

De al geldende coronamaatregelen worden  verlengd tot 20 april, zoals werd verwacht. "Dat valt tegen", stelt demissionair minister-president Mark Rutte. Vanwege de nog altijd te snelle verspreiding van het coronavirus en het hoge aantal ziekenhuisopnames, heeft het kabinet geen andere keuze, aldus Rutte. Op 13 april is er opnieuw een persconferentie.

Het kabinet maakt op één punt een uitzondering. De avondklok gaat namelijk, vanwege de zomertijd, vanaf 31 maart om 22:00 in plaats van om 21:00. De burgemeesters in het Veiligheidsberaad drongen hier maandag al op aan. "Voor de rest blijft alles zoals het is", aldus Rutte. Deze keuze zal een hoop Nederlanders teleurstellen, aangezien meer dan de helft voor verruiming van de maatregelen was. De latere avondklok heeft geen gevolgen voor de alcoholmaatregel. Zolang de alcoholmaatregel van kracht is, verkopen de supers geen alcohol na 20.00 uur.

Negatief reisadvies

Het negatieve reisadvies wordt verlengd tot medio mei. Voor de zomervakantie heeft het kabinet nog geen advies, dat volgt "zo snel mogelijk". Rutte zegt "goede hoop" te hebben dat er tegen die tijd meer kan. Reisbranchevereniging ANVR wil meer steun van de overheid nu het negatieve reisadvies naar het buitenland wordt verlengd tot half mei. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

FraMar1974
FraMar197425 mrt. 2021 - 12:19

Waarom blijven we accepteren dat dit gruwelkabinet maar maatregelen blijft verlengen, die voldoende hebben bewezen absoluut niet te werken? Waarom worden de mensen die hier echt iets in kunnen betekenen, medici die werken met deze materie en geen theoretici, hier niet in betrokken? Als je de echte medici spreekt, zeggen ze allemaal hetzelfde: deze onzin maatregelen werken absoluut niet! Je kunt een virus op deze manier NIET bestrijden! Het probleem ligt bij de onbenullen in het kabinet, die absoluut geen verantwoordelijkheden wil nemen voor alles wat er verkeerd gaat! Kijk naar het 'vaccinatieprogramma' dat steeds maar weer veranderd! En kijk naar de lakse houding tav de aankoop van het vaccin! In andere landen zijn ze veel verder in de bestrijding, omdat de regering daar WEL weet dat ze met mensen werken en niet met machines! Weet u, een personeelslid in een bedrijf, dat zoveel fouten maakt, wordt op staande voet ontslagen. Aangezien Rutte en rotgenoten het besturen van een land hetzelfde zien als het besturen van een bedrijf, moeten zij ook op staande voet ontslagen worden!

1 Reactie
HvdO
HvdO26 mrt. 2021 - 3:25

Helemaal mee eens!👍

spikkel
spikkel25 mrt. 2021 - 8:50

Zolang er geen reisverbod is komen er steeds meer mutanten binnen en zitten we over 2 jaar nog in lock-down. Bewijs dat vaccinatie werkt is er nog niet.

1 Reactie
FraMar1974
FraMar197425 mrt. 2021 - 12:22

Geen bewijs? In Engeland zijn de cijfers van de infecties drastisch gedaald! En zo ook in andere landen, waar echt actief wordt ingezet op vaccineren, zulks in schrille tegenstelling tot de landen met lakse regeringen, zoals Nederland en andere 3e wereldlanden!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!