Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verlenging coronamaatregelen tot 20 april 2021

24-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1144 keer bekeken
  •  
corona coronavirus 1127

De al geldende coronamaatregelen worden  verlengd tot 20 april, zoals werd verwacht. "Dat valt tegen", stelt demissionair minister-president Mark Rutte. Vanwege de nog altijd te snelle verspreiding van het coronavirus en het hoge aantal ziekenhuisopnames, heeft het kabinet geen andere keuze, aldus Rutte. Op 13 april is er opnieuw een persconferentie.

Het kabinet maakt op één punt een uitzondering. De avondklok gaat namelijk, vanwege de zomertijd, vanaf 31 maart om 22:00 in plaats van om 21:00. De burgemeesters in het Veiligheidsberaad drongen hier maandag al op aan. "Voor de rest blijft alles zoals het is", aldus Rutte. Deze keuze zal een hoop Nederlanders teleurstellen, aangezien meer dan de helft voor verruiming van de maatregelen was. De latere avondklok heeft geen gevolgen voor de alcoholmaatregel. Zolang de alcoholmaatregel van kracht is, verkopen de supers geen alcohol na 20.00 uur.

Negatief reisadvies

Het negatieve reisadvies wordt verlengd tot medio mei. Voor de zomervakantie heeft het kabinet nog geen advies, dat volgt "zo snel mogelijk". Rutte zegt "goede hoop" te hebben dat er tegen die tijd meer kan. Reisbranchevereniging ANVR wil meer steun van de overheid nu het negatieve reisadvies naar het buitenland wordt verlengd tot half mei. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!