Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verlengen hypotheek commercieel vastgoed moeilijker door banken

13-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
Winkel 1127

Sinds de uitbraak van het coronavirus krijgen vastgoedeigenaren steeds vaker hun financiering niet verlengd bij de bank. Dit probleem speelt vooral bij beleggers in winkel- horeca- en bedrijfspanden, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) op basis van een rondgang.

Banken zijn al jaren terughoudend in het verstrekken van nieuwe vastgoedleningen, maar het verlengen van een lening gold voor het meeste vastgoed als een hamerstuk. Voor pandeigenaren zijn de gevolgen heel pijnlijk. Uitwijken naar een andere financier is vaak heel duur of niet mogelijk. Dit is zeker het geval nu ze hun huurinkomsten (deels) zien wegvallen, omdat de horeca en winkels nauwelijks meer omzet draaien. De klacht van pandeigenaren komt op het moment dat het kabinet aankondigt dat horecazaken en niet essentiële winkels nog eens drie weken langer dicht moeten blijven.

Banken kijken kritischer naar vastgoedleningen

Vanwege corona kijken banken nog kritischer naar hun vastgoedleningen. Rabobank is met afstand de grootste vastgoedfinancier van Nederland. Deze bank bouwt de winkelfinanciering al jaren bewust af, maar kijkt door corona nog strikter naar de portefeuille. Dat geeft Roel van de Bilt, directeur vastgoedfinanciering bij Rabobank, aan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!