Kassa

Verkouden kind onder zes hoeft niet thuis te blijven

17-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kind afwezig 1127
Als kinderen onder de zes jaar oud verkouden zijn, hoeven ze niet langer thuis te blijven. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) paste de richtlijnen voor kinderdagverblijven en scholen aan, meldt het ministerie van Sociale Zaken.
Kinderen met koorts mogen nog wel de toegang geweigerd worden op kinderdagverblijven en scholen. Die richtlijn geldt ook voor kinderen met een gezindslid met corona-gerelateerde klachten.

Richtlijn aanpassen

Al eerder drongen artsen erop aan de richtlijn aan te passen. Kleine kinderen snotteren namelijk aan de lopende band. Ook is het gevaar klein dat als ze het virus dragen ze het aan andere kinderen overdragen, stelden onder andere de Nederlandse Vereniging voor Infectieziektenbestrijding (NVIB) en AJN Jeugdartsen Nederland. Met het aanpassen van de richtlijn hopen de partijen dat kinderen en ook ouders minder vaak onnodig moeten thuisblijven. Daarnaast kan het kind zo een onaangename coronatest bespaard worden. Sommige ouders lieten de afgelopen tijd hun kind testen om met een negatieve uitslag weer toegang te krijgen tot school of kinderdagverblijf, vermoeden NVIB en AJN.

Het RIVM heeft de richtlijn aangepast na overleg met het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert over de bestrijding van de corona-epidemie.

Bron: ANP, Ministerie van Sociale Zaken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!